Pat a Mat stavajú snehuliaka

Vianoce v Amerike majú jednu špecifickú vlastnosť. Všetci si extrémne vyzdobujú domy. Aby čo najviac blikali a svietili, a už z diaľky ich bolo vidieť. Na domy a stromy umiestňujú obrysové diódy, ale majú aj rôzne iné vychytávky ako napr. laserové svetlá. Celý tento karneval vymyslela pred rokmi firma General Electric, vraj aby zvýšila spotrebu elektrickej energie v domácnostiach. Ak toto bolo ich cieľom, tak sa im to určite podarilo:-)

Vianoce som však v USA nikdy netrávil, takže som si týmto spôsobom dom ani nikdy nezdobil. Tento rok mi to už bolo blbé, že sú všetky domy na ulici sú vysvietené ako lunapark, teda okrem môjho. Rozhodol som sa, že aj ja trochu prispejem do vianočnej nálady a kúpil som si – nafukovacieho snehuliaka! Postavil som ho teatrálne pred dom, a plán bol, že keď budem odchádzať, zoberiem ho so sebou na Slovensko. Ako som plánoval, tak som aj vykonal a snehuliaka zbalil do polky kufra.

Po prílete snehuliaka prebralo hardvérové oddelenie našej firmy a pod vedením môjho brata zmenilo transformátor elektrického prívodu z amerických 110 V na európskych 230 V.

Na Štedrý večer po rozbalení darčekov sme sa bratom vytratili na záhradu a podujali sa snehuliaka nainštalovať. Keďže sme boli v tme a navyše žalúzie boli zatiahnuté, nik nás nevidel. Po pár minútach sme sa vrátili dnu a tvárili akože nič. Plán bol tváriť sa, že počujeme zo záhrady nejaké zvuky, asi je tam zlodej. Takto som pomedzi žalúzie fotil pripraveného „zlodeja“.

20151224.snehuliak-1

Tak dlho sme čakali kým sa dajú všetci v dome spolu zase dokopy, že sme na snehuliaka zabudli. A potom keď bol náhodou o dve hodiny objavený, bola z toho super sranda!

20151224.snehuliak-2b20151224.snehuliak-3b

Ešte väčšia zábava nastala, keď sme si pozreli záznam z bezpečnostnej kamery. To sa nedalo nespojiť s hudbou zo seriálu A je to!

Pozrite si ako Pat a Mat stavajú snehuliaka (reality version)

VIDEO: www.ceknito.sk/video/482568