Aj toto sú dôsledky vypnutia vlády

Vypnutie vlády v USA trvá už vyše 10 dní a riešenie je v nedohľadne. Bežného amerického občana sa táto vec až tak veľmi netýka, lebo nevyhnutné služby a štátne úrady ostali aj naďalej v prevádzke. Ale napríklad turisti nemôžu do niektorých národných parkov (Grand Canyon), lode do prístavov, výskum sa zastavil, a pod. Na internete sa dá nájsť dosť veľa príkladov zo života, ako napríklad niekto čakal mesiace na operáciu, ktorú mu teraz zrušili.

Daná situácia je teda celkom vážna, ale prináša aj vtipné prihody. Napr. na potulkách po národnom parku Coconino National Forest môžete objaviť tento smutný gril, ktorému sa zjavne tiež ušiel menší Government Shutdown :-)

Grilling in Sedona

Vraj o kúsok ďalej boli prenosné toalety, ktoré tiež museli odniesť, kvoli vypnutiu vlády. Tie sa odfotiť nedali, lebo tam už akosi nič nebolo.

Sa čudujem, že peniaze na zabalenie grilu alebo odnesenie mobilných toaliet sa našli, ale na ich prevádzku už nie. Zvláštna krajina, ale páči sa mi, že to vypnutie vlády myslia naozaj vážne.